Soppa gjord på ugnsrostad butternutsquash, äpple och rödlök

Det här blev en god värmande soppa med höstsmaker.
Till ca 2 portioner ugnsrostade jag 2/3 av en butternutsquashpumpa i ugnen ca 40 minuter på 225 grader.
Jag ringlade över lite olivolja och la med en kvist rosmarin och en timjankvist och tre mindre vitlöksklyftor. Krydda med salt och svartpeppar.
När pumpan var färdig fräste jag en rödlök och ett äpple(helst ett svenskt för smakens skull) skurna i klyftor i smör och olivolja tills de börjat mjukna men inte tagit färg.
Jag la mot slutet i bitar av pumpan och 2st av vitlöksklyftorna.
När grönsakerna är söta som pumpan och löken i detta fall brukar jag ha i 1/2tsk vit balsamvinäger som ger soppan en god smak och balans.
Sen hällde jag i ca 3-4dl vatten och 1 rågad msk av Rene Voltaires lantbuljong och lät allt koka tills soppan var redo att mixas med en stavmixer.
Jag serverade min med lite vispgrädde och pumpafrön.

IMG_1006.JPG

IMG_1005.JPG

4 tankar om “Soppa gjord på ugnsrostad butternutsquash, äpple och rödlök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s