Värmande vintermat med kål🍃

När jag hittade detta recept blev jag så glad för det kändes som den perfekta vintermaten.

En rätt som ska stå och puttra länge och som i slutändan blir en varm nästan tröstande rätt att njuta av på vintern.

Basen är att man låter kål, vinäger, gul lök och vitlök steka på låg värme i nästan två timmar sammanlagt.

Resultatet blir en kål med en mjuk och fyllig smak som man sen använder som bas för att göra klart rätten.

Jag använder spetskål och en god kycklingbuljong när jag gör denna risottoliknande rätt. det funkar jättebra.

Gå in och titta på receptet och laga detta 🙂

Ha en fin dag!

/Malin

https://food52.com/recipes/27213-marcella-hazan-s-rice-and-smothered-cabbage-soup

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s